Met onze dochter Anna van 4 jaar hebben we een aantal sessies bij Ilse gehad. Dit was onderdeel van een behandeltraject dat we voor onze dochter volgden bij een ontwikkelingspsycholoog. Ilse zit in een soort collegiaal samenwerkingsverband en werd ‘medebehandelaar.’ De sessies met Ilse vulden de gesprekken die wij als ouders hadden met de psycholoog goed aan. Omdat je met een kind van 4 natuurlijk geen therapeutische gesprekken kunt voeren, paste de ‘speelse’ en creatieve manier waarop Ilse met zulke jonge kinderen omgaat, heel goed. Onze dochter klikte ook goed met Ilse. Anna ging er met plezier naar toe. Ilse varieerde haar aanpak, keek wat wel en niet werkte bij Anna. Voor onze dochter was het een soort spel, maar als ouder was goed te zien wat de achterliggende gedachte was en Ilse legde dat ook bij elke sessie goed uit. Anna was na een aantal sessies een stuk zelfverzekerder en zat beter in haar vel. Ook de interactie met mij als moeder is flink verbeterd. Dat is mede dankzij het samenspel ouder-kind tijdens de behandeling van Ilse.

Familie Rijnsma ouders van Anna 4 jaar uit Wassenaar

Wij zijn een pleeggezin met drie pleegkinderen waarvan er twee bij Ilse zijn geweest.

Onze pleegzoon van op dit moment 12 jaar was drie jaar toen hij bij Ilse kwam. Hoe klein hij ook was hij had last van zijn rugzakje met moeilijke ervaringen. Als pleegouders wil je zo graag dat rugzakje van hen overnemen en dragen. Bij Ilse werd ons al snel duidelijk dat hij dit rugzakje zelf zal moeten dragen. Wel kunnen wij er zorg voor dragen het zo licht en makkelijk mogelijk te maken voor hem. Dit hebben we gedaan middels Sherborne-therapie waar we allen van geleerd maar eigenlijk ook genoten hebben. De rust, de betrokkenheid, het meedenken. Het was super! Nu is hij 12, gaat naar de middelbare school en gaat het erg goed met hem. We zijn ervan overtuigd dat de basis van hoe het nu met hem gaat en de vele hobbels die we met hem hebben moeten nemen mede te danken is aan de Sherborne, maar vooral ook aan de vele verhelderende en duidelijke gesprekken.

Onze middelste pleegzoon is nu 10 jaar. Hij was 5 jaar toen hij bij Ilse kwam. Ook hem wilde we helpen met het verlichten van zijn rugzakje. Dit bleek echter een stuk lastiger en ingewikkelder dan bij onze oudste pleegzoon. Hij liet het niet toe en vertoonde “typisch” gedrag dat lastig te plaatsen was. Ilse heeft ons erg geholpen in het traject van diagnostiek, keuzes maken, volhouden en het vinden van balans tussen wat heeft hij nodig en wat kan ik bieden. Nog steeds staat op ons netvlies het appje midden in de vakantie: “gaat het, lukt het op vakantie” omdat Ilse als geen ander wist hoe ingewikkeld het is om met hem op vakantie te zijn. Precies dat maakt voor ons het verschil tussen hulpverlening en Ilse. De betrokkenheid, de warmte, maar ook de eerlijkheid en duidelijkheid! Dit heeft ons steviger in onze schoenen doen staan om beslissingen te nemen rondom de hulpverlening voor onze pleegzoon met een op dit moment nog steeds zeer grote hulpvraag.

Onze jongste pleegdochter is nooit bij Ilse in therapie geweest. Ook zij heeft een rugzakje die ze levenslang met haar mee zal moeten dragen. Echter, door de vele tips, visies, ideeën en ondersteuning van Ilse bij de inbedding hiervan in ons gezin zijn wij ervan overtuigd dat zij van kleins af aan van de therapieën en het ons aangeleerde van bijvoorbeeld Sherborne mee heeft kunnen profiteren. Zij heeft zich ontwikkeld tot een heerlijk 7-jarige spring in het veld die lekker in haar vel zit en van daaruit zich op haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Ilse je bent en blijft een topper en bent voor de ontwikkeling van alle drie onze kinderen van groot belang geweest!

Pleegouders van Wesley, Soufiane, Xandra uit Leidschendam

Ik zal me even voorstellen ik ben Mike.  Ik ben 17 jaar oud en ik kwam in behandeling bij Ilse toen ik 16 jaar was. Het ging op dat moment niet helemaal goed met mij. Ik was enorm boos op een stel ex vrienden van mij omdat die mij bedonderde en voor schut zetten.

Ik weet nog een kleine deel van de allereerste keer toen ik bij Ilse kwam. Ik was op dat moment heel eigenwijs en vond alles raar wat ze zei maar uiteindelijk hebben we een oefening gedaan en het werkte om mij rustiger te krijgen. Die oefening gebruik ik nog steeds als dat nodig is. Door Ilse heb ik geleerd hoe om te gaan met stress volle situaties , echt super. Ik raad dit iedereen aan, echt super bedankt Ilse.

Mike

Onze pleegdochter woont 10 jaar bij ons, kernwoorden voor onze bijzondere dochter zijn…kwetsbaar, lief, wisselvallig, soms aanwezig of soms in zichzelf en altijd aandacht zoekend. Door haar hechtingsproblemen en ADHD stagneerde haar ontwikkeling, reguliere hulp droeg bij en zo ook de tijd bij Ilse…Elke stap is er weer één vooruit. Zij én wij, als groot pleeggezin hebben veel geleerd bij Ilse, technieken toepassen…het kind inzicht in boosheid laten verwerven en Sherborne oefeningen om haar verleden weer te herijken.

Ilse heeft een gedreven hart en altijd een luisterend oor…ze heeft geduld met het kind en weet vertrouwen te bereiken, ook daar waar er hechtingsproblemen zijn…
Door de complexe achtergronden zijn we er nog lang niet en is therapie helaas geen wondermiddel maar de betrokkenheid van Ilse en haar werken met het kind zonder ellenlange overleggen, was een verademing voor ons…. we kunnen Ilse zeker aanraden! Ze is een warme persoonlijkheid en haar kennis van zaken en betrokkenheid bij ouders en kind maakt haar tot een fijne hulpverleenster!
Ilse bedankt!

Pleegouders van Charlene, 12 jaar uit Zoetermeer

Jaren geleden zijn we bij Ilse terecht gekomen met onze toen 6 jarige adoptiedochter. Ze had gedragsproblemen als gevolg van hechtingsproblematiek en vermoedelijke ADHD. Ilse is met onze dochter individueel aan de slag gegaan. Ze vond het fijn bij Ilse, die haar steeds op een andere manier bleef uitdagen en daardoor inzicht kreeg in de problematiek.Als ouders konden we daardoor thuis gericht inspelen op de juiste behoeftes en aanpak van onze dochter. Daarbij heeft Ilse ons veel kunnen leren over het ontstaan van en leren omgaan met het hechtingsprobleem. Het is daarna een heel stuk beter gegaan bij ons thuis. Toen het gedrag na 2 jaar toch weer verslechterde hebben we opnieuw contact opgenomen met Ilse. Na overleg achtte ze de problematiek te ernstig om er zelf weer mee aan de slag te gaan. Ze heeft ons toen geholpen om met onze dochter bij de juiste instantie terecht te komen, waar ze nu nog steeds veel baat bij heeft. Ilse is iemand die zich enorm voor haar cliënten inzet en steeds blijft zoeken naar andere hulpbronnen die zij zelf of een andere therapeut je kind verder kunnen helpen.

Familie van der Voort uit Monster, ouders van Sara.

De filosofie van ons, voorkomen is beter dan genezen, sloot goed aan bij de behandel methode van Ilse Prins. Ook al waren er geen grote problemen op ons pad; een adoptie is niet niks. We hebben bij Ilse dan ook met veel plezier gebruik gemaakt van de Sherborne methode en haar gedegen kennis van adoptie problematiek. De Sherborne methode sloeg bij de ene dochter beter aan dan bij de anderen. Ilse speelde daar professioneel op in ging speltherapie volgen met de andere dochter. De meisjes hebben altijd het gevoel gehad dat ze het zelf in de hand hadden bij Ilse, wij denken dat dat een belangrijk uitgangspunt is voor een succesvol verloop van therapie. Ook bij de verhuizing naar het buitenland speelde Ilse in op de behoeften van de kinderen en bedacht samen met de meisjes om een ‘Nederland Doosje’ te maken. Daar zitten allerlei mooie herinneringen in aan Nederland. Het staat nog steeds op hun nachtkastjes. De oudergesprekken en de manier waarop Ilse ons als ouders bij het proces betrokken heeft hebben wij als heel prettig en respectvol ervaren. Er was sprake van een open dialoog waarbij eigen inbreng en feedback gewaardeerd werd. De up to date kennis, specifiek op adoptie die Ilse heeft draagt ook bij aan een zeer professionele ervaring. Kortom we hebben een erg prettige samenwerking gehad met Ilse.

Familie Vogels verhuisd naar Azië, ouders van 2 geadopteerde meisjes van 8 jaar

Ilse ik wil je bedanken voor je kennis, geduld en vertrouwen. Al vele jaren in therapie geweest en zeker kleine stapjes gezet alleen de echte doorbraak kwam door de MNRI behandeling in jouw praktijk. Het lijkt erop of je mijn triggers hebt weggenomen na 3 sessies. Sindsdien ben ik namelijk in staat om mijn grenzen aan te geven,  leg ik de lat minder hoog en is mijn focus beter. Al met al ervaar ik nu meer rust  in mijn lijf en hoofd. Wat een resultaat in zo’n korte tijd.

M. Rosegarde, 49 jaar uit Den Haag

Maria is nu 14 jaar. Doordat Maria naar het voortgezet onderwijs ging liepen wij gauw tegen problemen op die er al langer waren maar heel duidelijk nu naar voren kwamen. Tijd om hulp in te schakelen. Via internet en advies van toen der tijd het adoptiebureau kwamen we op de site van Ilse Prins. Een mail gestuurd en diezelfde dag werden we teruggebeld door Ilse. Ilse is een fijne vrouw die goed luistert en goed adviseert. Ze heeft samen met ons, Maria en school naar oplossingen gezocht zodat Maria beter in haar vel is komen te zitten.  Ilse konden we altijd goed bereiken en eigenlijk diezelfde dag kreeg je een reactie terug. We hebben veel aan haar gehad, en mocht er nog wat zijn mogen we altijd contact opnemen met haar. Ilse bedankt.

Familie S. uit ‘s- Gravenzande, ouders van Maria, geadopteerd uit Colombia

Loop jij net als ik aan tegen de opvoeding van je kind met gedragsproblemen? Dan heeft Ilse Prins DE praktijk waar je terecht kunt voor hulp en oplossingen. Ilse Prins heb ik leren kennen als een enorm gedreven mens vol passie voor haar werk met ‘bijzondere kinderen’  en hun ouders. Dankzij Ilse hebben wij geweldige resultaten bereikt met de verschillende therapieën die wij hebben doorlopen. Soms was dit niet even makkelijk. Maar uiteindelijk hebben wij ongelofelijke stappen kunnen maken die ik ieder kind en zijn of haar ouders zou gunnen. Door de persoonlijkheid van Ilse bleef het contact veilig, vertrouwd en niet te zwaar. Mijn dochter ging ook altijd met veel plezier naar Ilse toe.

www.alshechtennietvanzelfgaat.nl

Esther Groenewegen

Onze geadopteerde zoon Tim liep vast in de brugklas. Veel gedragsproblemen, vriendjes pleasen, liegen ed. Aangezien Ilse ver weg woont, hebben we een telefonisch consult gedaan en de adviezen die we daarbij kregen ook toegepast. Tim en wij waren daar blij mee. Tim was met name blij met de uitleg over ” uit het raampje gaan ” en hoe dat komt.
Tim is nog steeds wel aan het worstelen met zichzelf, maar we zijn heel blij met de mail-adviezen die Ilse ons geeft, die echt adoptie-gericht zijn.

Ouders van Tim, 13 jaar uit Amsterdam